27 Kas 2013

Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak


Filmin Konusu; Katnis Everdeen'in diptonik ve bir o kadar da despotik dünyada geçen hayatta kalma hikayesi, serinin ikinci filiminde devam ediyor. Katniss ve yoldaşı Peeta 74. Açlık Oyunlarını kazandıktan sonra sorunsuz bir şekilde evlerine dönmeyi başarırlar. Ancak bu galibiyet her şeyden önce Zafer Turu yapmaları gerekmektedir. Her bölgeyi ayrı ayrı ziyaret ettikleri bu yolculuk sırasında Katniss; büyük bir ayaklanmanın ilk işaretlerine şahit olur. Başkaldırmanın ilk ipuçlarını gören Başkan Snow ise direnişi engelleyecek çareler aramaya başlar. Yeni Açlık Oyunları ile ilgili beklenmedik sürprizler tasarlayan Snow 75.yılını kutlayacak  Açlık Oyunlarında, 25 yılda bir düzenlenen Çeyrek Asır Oyunlarının üçüncüsünün yapılacağı duyurulacaktır. Galibiyetinin tadına dahi varamadan yeni bir hayatta kalma mücadelesine sürüklenen Katniss bu kez Açlık Oyunları'nın en yeteneklilerinin ve zekilerinin arasında hayatta kalan için savaşacaktır.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Açlık Oyunları serisinin ikinci filminde kadroda yine Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson ve Woody Harrelson yer alırken yönetmen koltuğunda ilk filmden farklı olarak Francis Lawrence oturuyor.

Ateşi yakalamak serisinin en büyük kozlarından biri Quarterquell adı verilen yeni oyunlara başlamadan önce hikayenin yarattığı dünyayı daha üç boyutlu bir biçimde betimlemek için epey zaman ayırması. Seyirci filmin ilk yarısının aksiyon yerine karakter ve dünya yaratımına odaklanmasında sıkılabilir biraz ama Ateşi Yakalamak'ın senaryosu, başkentte yaşayan zenginlerin serveti ve diğer 12 bölgenin fakirliği arasındki farklı göstermekten kaçınmıyor. Filmin en iyi sahnelerinden biri başkanın partisine katılan Katniss ve Peeta'nın diğer bölgeler açlıktan ölürken daha çok yiyebilmek için kusturan bir içki içen zenginlerin iğrenmelerini gösteriyor.

Açlık oyunları serisinin kitabını okudunuz mu bilmiyorum ama bilmeniz gerekir ki; ikinci kitapta mıntıkaların ve haraçların çaresizliği, psikolojik durumlarunu ve mıntıkalardan çıkan olayların bastırılma çabası anlatılıyordu. Yani ilk kitapta ki gibi arenada yaşananları değil. Bu yüzden ikinci film size göre aksiyonu az  gelmiş olmabilir ancak kitaba sadık kalınarak çekilmiş. Bunu göz önünde bulundurmanızı öneriyorum. Ayrıca serinin üçüncü filmi size göre aksiyonlu geçeceğine garanti veriyorum. Çünkü üçüncü kitap, devrim ve devrim için mücadeleyle geçmektedir. Benden bu kadar umarım izler memnun kalırsınız. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..