8 May 2018

Radio Romance / Kore Dizisi


KBS2 kanalınında yayınlanan Radio Romance dizisinin senaristliğini  Jeon Yoo-Ri yönetmenliğini Kim Shin-Il yapıyor. Bu dizi onların ilk yapımı. Umarım başarılı olurlar. Bir kpop starı nasıl bir Radyo DJ’i haline geldiğini ve radyo yoluyla insanların nasıl iyileştiklerini anlatmaktadır. Radyo içerisinde işledikleri konular çok kıymetliydi. İzlerken kah güldürdü kah ağlattı ama hep ortayı buldular.


Yoon Doo Joon, dizide Ji Soo-Ho karakterini canlandırıyor. Daha önce IRIS 2Let's EatLet's Eat 2Because This Is My First Life dizilerinde izledim. Listelerde hep üst sıralarda bulunan oyuncu Ji Soo Ho karakteri aranan aktörlerden biridir. Elinde bir senaryo olmadan konuşamamasına rağmen bir radyoda DJ’lik yapmaya başlar. DJ’liğini yaptığı canlı yayın radyo programında hiçbir şey planına göre gitmez ve bu durumu düzeltebilmek için mücadele eder.



Kim So Hyun; dizide Song Geu-Rim karakterini canlandırıyor. Daha önce The Moon Embracing The SunRooftop Prince,Ma BoyI Miss YouIRIS 2I Can Hear Your Voice, The Suspicious Housekeeper, TriangleThe Girl Who Sees SmellsWho Are You: School 2015, Page Turner,Let's Fight Ghost, Ruler: Master of the MaskWhile You Were Sleeping dizilerinde izledim. Çocukluğundan beri ekranlarda olduğu için izlediğim çok fazla yapımı var. Bir radyo istasyonundasenaryo yazarlığı yapan Song Geu Rim, çocukluğundan bu yana kör olan annesi ile beraber sık sık radyo dinlemesi Geu Rim’in bu mesleği seçmesini sağlamıştır. Her gün radyoda çıkan küçük krizlerle başa çıkabilecek kadar uzmanlaşmış, enerji dolu birisidir. Ancak, senaryo yazma konusunda pek fazla yeteneği yoktur. Son zamanlarda yapımında yer aldığı radyo programı yayından kaldırılır. İşsiz kalmakla burun buruna gelen Geu-Rim bu durumdan kurtulmak ve başyazar olabilmek için ünlü oyuncu Ji Soo-Ho’yu yeni bir radyo programına dahil etmeyi başarır.

Yoon Park; dizide Lee Kang karakterini canlandırıyor. Daha önce Glass Mask, Good Doctor, What Happens to My Family?, Come Back Mister, Age of YouthUncontrollably FondMy Shy Boss vdizilerinde izledim. Radyo yapımcısı olan Lee Kang yetenekli biri olmasına karşın çekilmez birisidir. Zor kişiliğinin yanı sıra altında çalışan personele karşı makul olmayan beklentileri ve en az yedi yardımcı yapımcıyı hastanelik etmesiyle ün yapmıştır. Song Geu Rim’e hayır diyemeyeceği bir teklifte bulunur. Eğer So Ho’yu  kendi programında DJ'lik yapmaya ikna edebilirse onu başyazarı yapacaktır.

Girls Day grubunun üyesi Yura, dizide Jin Tea Ri karakterini canlandırıyor. Yura'yı tv programları dışında ilk kez bir dizide izledim. Bir oyuncu olan Jin Tae Ri karakterini canlandırmaktadır. Eskiden Kore’nin en popüler ve top listelerinde her zaman yer alan bir oyuncuyken şimdilerde ise kariyerinde büyük bir düşüş yaşamaktadır. Hayranlarının desteğini giderek kaybetmekte ve herhangi bir yapımda yer almakta zorlanmaktadır. Kariyeri konusunda büyük bir endişeye düştüğü sıralarda Ji Su-Ho’nun bir aile sırrını öğrenir. Bunu kariyerinde tekrar bir başlangıç yapmak için kullanmaya çalışır.

Kwak Dong Yeon dizide  Jason karakterini canlandırıyor. Daha önce Jang Ok Jung, Living by Love, Inspiring Generation, Modern Farmer, Come Back Mister, Love in the MoonlightFight for My WayReunited Worlds dizilerinde izledim.Bir psikiyatrist olan Ji So Ho’nun liseden sınıf arkadaşı olan Jason onun dert ortağı ve kişisel psikiyatristidir. Ji So Ho'nun son zamanlardaki değişimini önden izlemektedir. Kwak Dong Yeon daha çaylak olduğu zamanlarda takip ederim. Normalde bir müzik grubuyla çıkış yapacakken oyuncu olarak çıkış yaptı. Yalnız oyunculuk bakımından kendini gitgide geliştiriyor. Onu başrolde izlemek isterim.


Nam Da Reum; dizide So Ho'nun gençliğini canlandırdı. Yalnız gümbür gümbür geliyor oyunculuğuyla. Daha önce Suspicious Housekeeper, 3 DaysPinocchioHeart to HeartSix Flying DragonsMirror of the WitchGoblin, The King in Love, While You Were Sleeping, Just Between Lovers dizilerinde izledim.
  • Oyuncular şahane, her biri sevdiğim aktör ve aktrisler. Dujun ve Kim So Hyun arasındaki uyuma bayıldım. So Hyun'un karakterini msevdim. Kıvırcık saçıyla farklıydı, ona çok yakıştırdım. Oyunculuğuna cidden diyecek lafım yok. Gerçi Ruler: Master of the Mask senaristin çizdiği karakterden dolayı biraz sönük kalmıştı. Fakat bu dizide Dujunla beraber rol alması akıllıca bir seçimdi. Dujun, cidden çok farklı bir adam. Mini dizisinden sonra onu romantik-komedi türünde izlemeyi pek bir istiyordum. Zira Let Eat serisinde bu yönünü pek gösterememişti. Son günlerin en güzel haberlerinden biri Dujun'un Let's Eat 3 dizisinde rol alacağının kesinleşmiş olması. Yoon Park'ı alışılmışın dışında bir karakterde izlemek aşırı keyif verdi. Namaste, benim favorim oldu.
So Ho'nun en karimaztik anlarından biride bu sahneydi.


Kıskandığında ne de güzel baktın be So Ho 

  • Senaryo açısından büyük beklentiler içinde girmeyin. Ortalama romantik-komedi türü. Fakat oyuncuları göz önünde bulundurursak insanı rahatlatan türden bir dizi. Az çok entrika yer almasına alıyor fakat insanı yoran cinsten değil.
  • Yalnız ben hala Woo Ji Woo'ya ağlıyorum... Dizinin konusunu sorsalar saatlerce Ji Woo'yu anlatır dururum herhalde efkarlı efkarlı. Belki de bir kaç yıl ömrü kalmışken bu şekilde hayatını kaybetmesi, değer verdiği birinin bu şekilde ihanet etmesi, hayallerini gerçekleştireceği gün kaza geçirmesi, yazdığı mektuplar... Neden bilmiyorum ama şu dizide beni en çok etkileyen karakter oldu sanırım.
  • Dizide geçmiş ve şimdiki zaman arasındaki ufak ama güzel ayrıntıları aktarış biçimleri güzeldi.



  • Güzel ve tatlı ortalama bir diziydi. Fazla yormadan geldi geçti ve bitti. Dujun'un kıskanç hallerini izlemek keyif verdi.
Dizi için puanım;7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..