2 Eki 2013

2PM


2PM Güney Kore'De kurulmuş erkek müzik grubudur. Grup daha öncede 7 kişiden oluşuyordu fakat lider JaeBum'un gruptan ayrılmasıyla yollarına 6 kişi devam etmektedirler. Grup üyeleri; Jansu,Junho, Nichkhun, Taecyeon, Wooyoung ve Chansung. 


10 üyeden oluşan One Day grubunun oluşturduğu iki alt grubundan biridir diğer grup ise 2AM'dir. 2PM 4 Eylül 2008 tarihinde "10 Points Out Of 10 Points" çıkış yapmıştır. 17 Ekim'de ise ilk mini albümünde ki "Hottest Time Of The Days" şarkısı ile tanıtım yapmışlardır. 
2PM ikinci mini albümleri "2:00AM time for change" tanıtılmaya başlanmıştır. Bu mini albümde olan "Again Again"single ile çıktıkları programda ilk kez "M!Countdown Mutizen ödülünü kazanmışlardır. Aynı hafta olan SBS'nin Inkıgayo programında ikinci Mutizen ödülünü almışlardır. Grup bir sonra ki hafta ise yine Mutizen ödülünü olarak "Triple Crown"u tamamlamıştır. 11 Hazirandan sonra ise "I Hate You" şarkılarıyla tanıtıma başlamışlardır. Bu şarkı ile Music Bank ve M!Countdown birincilik kazanmışlardır.30 Temmuz da ise Only Song ödülünü kazanmışlardır.

Yazımın başında da belirttiğim gibi kurulduklarında 7 kişi olan bu grup 2009 yılında Jaebum'un JYP Entertanment için eğitildiği dönemlerde kendi MySpace hesabında Kore'ye duyduğu nefret ile ilgili yazıları ortaya çıkmış, Özür dilemesine rağmen. Tepki gösterenler onun gruptan atılmasını istemiş olsalar bile JYP Entertanment şirketi başkanı Park Jin Young onun 2PM grubunun bir üyesi olduğunu açıklamıştır. Sonra ki gün ise Jaebum resmi internet sayfasından grupyan ayrıldığını Amerikaya geri dönüp müzik konusunda ki eğitimini tamamlayıp daha iyi olacağını belirtmiştir. Ayrıca diğer üyelerden iyi bir abi ve lider olamadığı için özür dilemiştir. JaeBum'un bu kararına şirket saygı göstermiş ve kabul etmiştir. 
JaeBum olmadan ilk albümlerini ise "Heartbeat" müzik videosunu yeniden tamamlandıktan sonra basın toplantısında tanıtımı sırasında JaeBum'un sesinin şarkıdan silinmediği açıklanmıştır. Ertesim gün şirketin başkanı katıldığı bvir programda isterse JaeBum'un 2PM grubuna geri dönebileceğini açıklamıştır. 2PM grup üyerleri kendi aralarında verdikleri bir kararla İlk albümde sesiyle yer alan JaeBum'a  üzerine düşey payı vermişlerdir. 
6 Ekim 2009 tarihinde "I Was Crayz About You"farklı bir yöntem ile yayınlamıştır. Haertbeat şarkısı ise hızla müzik listelerinden yükselmiştir.2
20 Ekim 2009 yılında en iyi erkek grubu ve en iyi sanatçı ödüllerini kazanmışlardır.
19 Nisan 2010'da ise grup "Can't Stop, Can't Stop" albümünü yayınlamış ve "Without You" şarkılarıyla çeşitli listelerde birincilik kazanmışlardır.
11 Ekim 2010 Still2.00 şarkısını yayınlamışlardır ve albüm Dünya Bilboard listesinde 13.sırada yer almıştır.
18 Mayıs 2011'de ilk Japonca single albümleri "Take Of" yayınlanmıştır. ikinci albümleri ise 20 Haziran 2011 "Hands Up" yayınlanmıştır bu şarkı listekleri altüst etmiştir.
Japonca ilk albümleri ise "Republic Of 2PM" 30 Kasım 2011 tarihinde yayınlanmıştır.
12 Mayıs 2012 tarihinde "2PM's Member Selection" albümü yayınlamıştır.
6 Haziran 2012 tarihinde "Beautiful" albümü yayınlamıştır.

GRUP ÜYELERİ


 15 OCAK 1988 yılında doğmuştur. Grubun baş solistidir. Deagu, Güney Kore'de doğmuştur. Şarkı söyleme kariyerinden sonra çeşitli şiir yarışmalarını kazanmıştır. EN Entertainment seçmelerine de katılmıştır. JPY Enttertaiment şirketini tercih etmiştir.Kibar ve kadınsı kızlardan hoşlanıyormuş kendisi. ilk Solo albümü çıktıktan sonra Meksika'da konser verecek olan ilk koreli (solo açısından) oldu.
Scent A Woman (2011) yılında çekilen dramanın için seslendirdiği OST "You Are So Beautiful" ile de başarı sağlamıştır. 
Bir diğer yapmış olduğu ise; My Grilfriend Is A Gumiho dizisinin OST'larından biri "Love Rain" yazmıştır.



24 Haziran 1988 yılında doğmuştur. 2PM grubunun vokalistidir aynı zamanda rapçilerinden biri. Tayland ve Çin asıllı Amerikan vatantaşıdır. Kaliforniyada doğmuştur. Çocukluğunu Tayland ve Kaliforniya'da geçirmiş. Yeni Zellandada okumuştur. Ne çok gezmiş bu idolümüz :) Hatta bakın bakın Amerika'ya geri dönmüş lise hayatı için, Kore Müzik yarışmasına katılmıştır. JPY yetenek avcısı tarafından keşfedilmiştir. F(x) grubunun üyesi Victoria ile beraber "We Got Married" programında yer almıştır. 2012 yılında Tayland  Kerd Ödüllerimde "En Etkili kişi" ödülüne layık görüldü aynı yıl içinde ise Japonya'da "Quaran High School Host Club" ve Tayland yapımı "Seven Someting" filmlerinde rol almıştır.2013 yılında Çin dizi olan One And The Half dizisinde başrol oynayacak.



27 Aralık 1988 yılında doğmuştur. 2PM grubunun baş rapçsidir. Kendisi Seul'de doğmuştur. 7 sene kadar Bedford'da yaşamıştır. JPY'nin New York seçmelerine model olarak katılmıştır.Junyo ve Jansu ile Superstar Survival adı verilen seçme şovuna katılmış ilk elenen o olmuştur. Bada ile dördüncü albümünde bulunan "Yes I'm In Love" şarkısında Beak Ji Young ile de "My Ear's Candy" adlı şarkıda düet yapmıştır. Cinderella Stepsister'de oyunculuğunu kanıtlamıştır. 2011 yılında KBS2'de yayınlanan Dream High dizisinde rol almıştır. Ben kesinlikle burda ki oyuncluğunu çok beğenmiştim. 2013'de We Got Maried programında Gui Gui, The Eve Og Marrige filmi ve Who Are you dizisinde rol almıştır. 



25 Ocak 1990 yılında Busan'da doğmuştur. JPY eğtimlerine MGoon'un JPY seçmelerinde diğer 6000 aday arasında birinci olmuştur. 2007 MBC Müzik ödüllerinde Wonder Girls'ten YoonBin ile dans partneri olmuştur.2009-2010 tarihlerinde Inkigayo müzik programında Taecyeon ile birlikte talk Show Win Win'de sunuculuk yapmıştır. 2011 yılında Yine Taecyeon'un da rol aldığı Dream High dizisinde başarılı bir oyuncluk sergilemiştir. Orada en çok onu sevmiştim :) 2012 yılında



11 Şuba 1990 yılında doğmuş.2PM grubunda solistir. Taecyeon ve Jansu ile Superstar Survival yarışmasına katılmıştır. 6000 kişi arasında birini olmuştur. Dream Team 2 programında yer almıştır. Güney Kore'de  4 Temmuzda gösterime giren "Cold Eyes" filminde bir dedektifi canlandırmıştır. Ayrıca 2014'de yayınlanacak olan "Memories Of The Sword" un oyuncu kadrosunda yer almaktadır.


11 Şubat 1990 yılında doğmuştur. 2PM grubunda vokal ve rapçidir. 2PM ile çıkış yapmadan önce Unstoppable High Kick adlı sitkomda yer almıştır, ardından "Jungle Fish" dizisinde rol almıştır.  Taecyeon ve Junho ile Superstar Survival yarışmasına katılmıştır, fakat kazanmamıştır. Seçmelere ikinci katılışı ile JPY şirketine kabul edilmiştir. 2AM grubunun "To Her" adlı şarkısında düet yapmıştır. Oppa'nın dövüş yeteneği dışında 2012 yılında spor salonu açmıştır. 2013 yılında ise "The Secret Lover" dizininde rol almıştır.

Benim severek dinlediğim gruplardan biri 2PM'dir. Dansları, şovları, konserleri olsun kesinlikle daha çok başarıyı hakeden gruplardan biri. Bu yazı sadece genel tanıtımın amacıyla yazılmıştır.  Umarım memnun kalırsınız


 
 
 
 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..