10 Eki 2013

CNBLUE-2


Kısa bir süre önce Cnblue grubunun albümleri, aktiviteleri ve ödülleri hakkında bilgilerde bulunmuştum. Bu sefer ki yazımın konusu üyeler hakkında olacak. Üyeler aynı zamanda grubun dışında da projelerde yer almakta.


LEE JONG HYUN

Burning; Lee Jong Hyun 15 Mayıs 1990 yılında doğmuştur. Grubun ana gitaristi ve vokalistidir. 4 Yaşına kadar yabancı bir ülkede yaşamıştır. 8 yaşına geldikten sonra Kore'ye dönüş yapmışlardır.Bildiğiniz üzere bir çok kpop yıldızının da okuduğu Sahne Sanatları bölümünde mezun oldu.Judo ve Teakwondo'ya karşı ilgisi çok yüksektir. Hatta Judo'da ödüllere bile sahiptir. Başarılı bir öğrencilik hayatı olduğundan bütün öğretmenleri de ona karşı sevgi dolu olduğu söyleniyor. Şarkı söylemeye ilgisi de o zamanlarda başlamış. FNC müzik seçmelerine giderken Yong Hwa ile bir araya gelir aynı zamanda Min-Hyuk seçmelere katılır. Grubunun bu üç üyesi de seçmeleri kazanır. Ve eğitimleri başları. Lee Jong Hyun ise Bas eğitimini alır. Yong Hwa'nın dışında grubun bestecilerinden biridir. Bir çok şarkı ve Ost yazmıştır.  "Blind Love", "No More", "Rain of Blessing ", "Kimio", "My Miracle", "Come On", "These Days" gibi şarkıları besteledi.  Oricon Haftalık listede iken "come on"5.  Blind Love şarkısı 4. yer aldı. Ayrıca Amerikanın sevilen dizisi Gossip Girl "Get Away" kullanılmıştır. 2012 yılında yayınlanan geçen senenin ses getiren "A Gentleman Dignty" dizisinde rol aldı. Bu dizinin OST'u olan "My Love" seslendirdi. İlk solo çalışması da bu şarkı oldu. Bu şarkı Kore müzik listelerinde bayağı başarı sağladı. 2010 yılında Acoustic filminde görünmüştür. Aynı yıl içerinde gruptan arkadaşı min-hyuk ile "Bakery Attack"  filiminde oynadı. 

2012 yılında "A Gentleman Dignity" dizisinde "My Love" şarkısıyla 5. Kore Drama Ödüllerinde ve 14.Mnet Asya Müzik Ödüllerinde(MAMA) ve 4. MelOn Müzik ödüllerinde  En iyi OSt ödülünü almıştır.
2012 yılında  4.MelOn Müzik ödüllerinde  TSORE En iyi şarkı ödülünü almıştır.
2012 yılında SBS Drama Ödüllerinde En yeni Star ödülünü almıştır.
2013 Yılında 22. High1 Seul müzik ödüllerinde "My Love" ile En iyi Ost ödülünü almıştır.

KANG MİN-HYUK

28 Haziran 1991 yılında doğmuştur. Grubun davulcusu (bataristi).Batarinin dışında piyano ve flüt de çalabiliyor. Gruba 2010 yılında dahil olmuştur. 2007 yılında FNC müzik seçmelerine katılmıştır. Hatta bu seçmelerde Yonh Hwa'yı da etkilemiştir. Minhyuk Kore idol gruplar arasında davulcu ve destek vokalist hizmeti vermektedir. Kendisinin bateri çalarken sevimli görüntüsünden asla ödün vermiyor. CNBLUE'nun "Sweat Holiday" şarkısını yazmıştır. Bu özelliklerinin yanı sıra oyunculuk kariyeri de tam hızıyla devam ediyor. 2010 yılında Acoustic filmde gruptan arkadaşı Jong Hyun ile beraber oyanmıştır. 2010 yılında Dady's Girl dizisnde rol almıştır. 2011 yılında Yonh Hwa'nın başrolünü paylaştığı Heartstrings dizisinde batarist olarak rol aldı. 2012 yılında ise, "My Husband Got a Family" oynadı. Bu hafta başlayan "Heirs" dizisinde yer alıyor. 

LEE JUNG SHİN

15 Eylül 1991 yılında doğmuştur. 2009 yılında FNC müzikte eğitim almaya başladı. 2009 Eylül ayında gruptan ayrılan Kwon Kwang Jin yerini aldı. Bas gitar çalmasına rağmen rap ve yedek vokal olarak görev yapmaktadır. Grubun en genç üyesi olmasıyla beraber en uzun üyesidir. 2010'da Seul Moda  Koleksiyonu zamanı Song Hye Myung için modellik yapmıştır.  2012 Singapur Erkekler moda haftasında yer alacaktı fakat CBBLUE programı nedeniyle katılamamıştı. 2012 yılında "My Husband God A Family" dizisinde konuk oyuncu oldu aynı sene "My Daughter Seo-Young" yer aldı. 2013 yılında "Blade And Petal" dizisinde oynadı. 


JUNG YONG-HWA

22 Haziran 1989 yılında doğmuştur. Şarkıcı, söz yazarı,müzisyen,aktördür. 2009 yılında Japonya'da bantmates eğitimi aldı ve sokak gösterileri ve bağımsız bir albüm çıkardı. Bu sektöre girmeden önce hem Busan'da hem internet üzerinden tanınıyordu.  FNC müzik ajası ise Üniversite sınavlarına girmeden önce onunla temasa geçti. Uzun bir süre Yong Hwa'yı ikna etmeye çalıştılar. Tabi ki de ikna oldu. Grubun ir çok şarkısının söz yazarıdır kendisi. "I'm Loner" şarkısı Kore'de büyük hit olmuştur. 2011 yılında dijital "For First Time Lover" solo albümünü yayınladı.  2 hafta üst üste zirvede kalmayı başarmıştı. Jung kendi grubu dışında da bir çok şarkıcıya şarkı yaptığını bilmeyen yoktur heralde. Şov dünyası içinde 2009 yılında "You're Beautiful" dizisinde "Kang Shin Woo" rolünde oynamıştır. Bu dizide sessiz sakin sıcak bir rolü varken, 2011 yılında ise "Heartstrings" dizisinde baş rol oynamıştır dizinin başlarında Lee Shin rolüyle soğuk bir kişiliği de çok güzel canladırabileceğini görmüş bulunduk. İki rolünde hakkını verdiğini düşünüyorum.  Heartsring dizisinin üç adet OST'unu seslendirdi. "You've Fallen For Me", "Because I Miss You", "Confort Song" gibi..2010'da Dream Team programına konuk olarak katılmıştır. 2010-2011 yılları arasında "We Got Married (YongSeo) ile birlikte çift olarak katılmıştır. Yong Hwa grubun en faal üyesi olduğunu az çok biliyoruz. Bir çok programa konuk oldu, bir çok dizide misafir oyuncu olmuştur. Ödülleri ise;

2009 yılında; You're Beautiful dizisi rolüyle SBS Drama Ödüllerinde "En iyi yeni oyuncu" 
2010 yılında; We Got Married programıyla MBC Eğlence Ödüllerinde "Popülerlik Ödülünü
2010 yılında ; Inkigayo "SBS Variety Yeni Yıldız ödülünü"
2010 yılında; "You're Beautıful" 3. Kore Drama Ödüllerinde "Popülerlik ödülü"
2011 yılında; 3.Melons Muzic Awards "Heartstrings" (you2ve fallen for me) en iyi ost ödülünü
2011 yılındaİ MBC Drama Ödüllerinde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü
2012 yılında 48.Peaksang Art awards "Popülerlik ödülü"  Heartstrings dizisiyle
2013 yılında 1.Kdrama Star ödülleride  "Heartstrings"dizisiyle "Hallyu star" ödülünü almıştır.


Bütün üyelerin geneli müziklerinin dışında da oldukça aktif olarak da sinema, şov programlarında yer almaktadır. Bana göre aralarında Lee Jong  Hyun diğerleri kadar aktif olmadığını düşünüyorum dramalar konusunda tabi Onu Kdramalar da daha çok görmek istediğimi düşünüyorum. Jong Hwa yeni bir diziye başlıyor hatta yakınlarda yayınlanacak. Lee Jung Shin'in de bu sene bir dizide gördük. Grubun sevimlisi Kang Min-Hyuk Heirs dizisinde şu an rol alıyor. O zaman Jong Hyun'u da görmek istiyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..