8 Eki 2013

CBLUE-1



Güney Kore 2009 yılında çıkış yapan rock grubudur. Bu iddaalı grup dört üyeden oluşmaktadır. "CNBLUE" adı olan grubun; "CN" Code Name'in kısaltılması iken "BLUE" her üyenin temsil ettiği profil isimlerinin baş harflarınden oluşur.
Burning Lee JongHyun
Lovely Kang Min Hyuk
Untouchable Lee JungShin
Emotional YongHwa    şeklindedir.


Bu rock grubunun ilk çıkış Japonya'da 19 Ağustos 2009 yılında  "Now or Never" ile yapmıştır. İlk mini albümleri olan Bluetory içim 6,8,11 ve 13 Ocak tarihleri 2010'da Jonghyun, Minhyuk,Jungshin,Yonghwa sıralaması şeklinde her videoda sadece bir üye görünecek şkeilde 4 farklı teaster yayınlanmıştır. Sırasıyla şu şekildedir.
İzlediğim farklı bulduğum en güzel teaserlerden biri ne yalan söyliyim. Bu mini albümün çıkış şarkısı ise; "I'm Loner" olan şarkıdır.
Bu grubu sevmemde ki en büyük sebeplerden biri farklı tanıtımlar yapması, kesinlike orjinal ve güzel fikirlerle yapıyor olmaları. Mesela; 2009 yılında Japonya'da canlı müzik kulüplerinde ve sokaklarda performans sergilemesi gibi. Bu mini albümün tamamı ingilizcedir. Oricon listesine girmeyi başaran bir gruptur. 2009 yılının Eylül ayında "Voice" albümleri yayınlandı ve Oricon lisetesinde yaklaşık 2 hafta lisete yer aldı. ,
Grup Kore'de ki çıkışını ise 2010 Ocak ayında FNC müziğin teaser fotoğraflarıyla ile yapmıştır. Aynı albüm "Gaon Listesi"nde zirvede kalmıştır bu da yaklaşık 2 hafta sürmüştür.Sırasıyla; KBS Musıc Bank'de ilk müzik şov başarılarını elde etmiştir. Inkago Mutizen ödülünü almıştır. En kısa zamanda Kore televizyon müzik listelerinde 1. sıraya yükselen grup olmuştur.
İkinci Albümleri olan "Thank U" hazırlıklarını Japonya'da yapmaya başlamışlardır. Yeni iki şarkıyla beraber Oricon listesinde 90. sıraya kadar yükselerek Japonya'da en büyük başarısını o tarihte elde etmiştir. Grubun fan kulüp adı ise; blue ve voice kelimelerinin birleşimden "Boice" resmi fan kulüo ismi ilan edilmiştir. Kore'ye geri döndüklerinde ise; yeni single şarkısı olan "Love Light" yayınladı. Şarkı ise, Kore ulusal listesinde 10. sıraya yerleşmişti. Şarkıyı dinleyelim canlarım :)

Grup ikinci albümlerini ise; 19 Mayıs tarihinde çıkarmıştır. Albümün adı ise; "Bluelove". Grup M!Countdown'da geri dönüş yapaarak  albüm şarkısı olan "Love" ikinci sıraya yükselmiş ve albüm ise 3. sıraya yükselmişti yanlış hatırlamıyosam. Bu albümle beraber ınkigayo'yu kazanmıştır. İşte bu da o şarkı cingular. Bu şarkıyı çok sevdiğimi söylemeden geçemicem. 


Japonya'da ilk singellerı olan "The Way" şarkısını yayınladırlar. Bu güze şarkı ile birlikte Oricon Top 40 listesinde 26. sıraya yükselmişlerdir Bunun ardından ise grup "I Don't Know Why" şarkısını yayınlamış ve Oricon günlük listesinde 8 sıraya kadar yükselmiştir ve en büyük başarılarını elde etmişlerdir. Haftalık lisetede 15. sıraya yükselmiş, bağımsız Japon listesinde ise 1. sırada yerini almıştır.
Grup 2011 yılının Ocak ayında ise; Japon single olan "Re-maintenance" yayınladı. Kore'de ki şirket olan FNC Müzik ise geri dönüş teaserını yayınlandı. Bu albüm sefer daha sert sound olan bir konsept kullanıldığını şarkıyı dinleyince daha iyi anlıyoruz zaten. Çıkış şarkısı ise; "Intuition" ilk büyük albümü First Step yayınlandı. Bu albümle beraber satış ve listelerde büyük başarı sağlamıştır. Bu başarının ardında KBS müzik, Inkigayo, M!Countdown, Muzic Bank gibi mecralarda ödüller başarılar kazanmıştır. "Love Girl" şarkısı promosyonları başlamıştır.

Kore'de ki promosyonlar bittikten sonra grup Japonya'da ikinci ve bağımsız albümleri olan "392" ile geri dönüş yaptı. Oricon haftalık müzik listesindesinde 6. sıraya yükselmiştir. "In My Head" singlelarıyla büyük başarılara imzalarını atmışlardır.
2012 Ocak ayında ise Japonya'da "Where Are You" singelerı Oricon listelerinin hepsinde 1 numaraya yükselmiştir.Bu da onların ilk birinciliği olmuş oldu.
Amerika'da sahne alan ilk grup olmuşlardır tabi FTISLAND grubuyla birlikte.Kore'de ki geri dönüş ise 3. Mini albüm olan "Ear Fun" yayınlandı, çıkış şarkısı ise "Still in Love" ve "Hey You" oldu. Bu albümde bir çok başarıya imza atmıştır.

Hey You şarkısı dinleyin derim cingular.

2012' de ki hayran buluşmasında Jung Yong Hwa'nın yazdığı 3. singeları olan "Come On" şarkısı yayınlandı. Bu şarkıda yayınladığı gibi listeleri altüst etti o dönem.Dineleyin Cingularım:)

Japonya'da ilk büyük Japonca albümleri olan 3. albümleri "Code Name Blue" yayınlandı. Bu albümün yayına geçmesiyel beraber Japon müzik listelerinde 1.sıraya yerleşmiştir.Grup ilk Avrupa konseri "CNBLUE live in London"  2012 yılında gerçekleştirdi.
Grup 2013 yılında ise Kore'De "Blue" albümünü yayınlamıştır. Grup üyelerinin tekrar kendilerinin oynadığı tek tek yer aldığı teaserlar yayınladı. Hepsi birbiriden güzel :))

Bu albümün çıkış parçası olan "I'am Sorry" şarkısı ilk yayınladığı günden bütün müzik listelerini altüst etti ve başarılarına yeni başarılar daha eklemişti bu senenin başında.Grup bu senenin başında 27. Samsung Golden Disk Awards töreninde sahne aldı. Bilmeyenler için dile getireyim bu yarışma Kore Medyasında ve Müzik Dünyasında oldukça prestijli bir yere sahip. Ayrıca "I'am Sorry" şarkısı Dünya Billborad albüm listesinde bu sene başında 1. sıraya yükselmiştir.Şarkını klibi ise 191 ülkede izlendiği bile açıklandı. 


Bu yılın nisan ayında Japon mini albümleri olan "Blind Love" yayınlamıştır. FNC ceosu Han SEung Ho burada Dünya turu ihtimalini belitmişti. Bu albüme ise Grubun gitaristi şeker çocuk Lee Jong Hyun'un bestelediği şarkı "With Greedy  Man" şarkısını da albümde yer alıyor. Bu sene nisan ayında Cnblue ve Binbang grubunun albüm satış yarışı da yer aldı Japonya da büyük başarı bu Kore için. Grup bu yılın ortasında itibaren "Blue Moon World Tour" adı altında turnesi başlamıştı bilindiği üzere. Seul, Bangkok,Sapporo,Nagoya,Fukuoka,Tokyo,Osaka,Honkong,Melbourne,Taipei,Filipinler(Manila), Avusturalya,Pekin gibi aklıma gelen şimdilk bunlardı. Bu yılın temmuz ayında ise grup 6. albümü "Lady" daha satışa Japon listelerini altüst etmişti. Bu albümde "Lady" dahil olmak üzere üç şarkı daha çıktı "Don't Care" ve "Monday" şarkıları da albümde yer aldı.


Grup Samsung Galaxy için "Feel Good" adlı şarkıyı yazdı ve bununla alakalı klipleride çekildi.Çok eğlenceli izlemenizi tavsiye ederim cingular buyrun :)


Grup Avusturalya turnesindeyken çektiği fotoğraflardan oluşan foto-kitap "Blue Travel"  26 Eylülde satışa çıktı. Bu kitap 180 sayfadan oluşan bu kitaba ek olarak çekim sürecini barındıran dvd ve üyelerin el yazısıyla bıraktığı notlar yer alıyor.
Cingular grup bu kadar iyi olunca doğal olarak albümleri, ödülleri, konserleri, klipleri geniş yer tutmak zorunda kaldım. Aslında birazda grubun üyelerinden bahsetmek isterdim fakat bu yazımı burda noktalayıp CNBLUE adı altında ki başlığımı ikiye bölüm bir sonra ki yazımı üyerlerinden bahsederek geçirmek istiyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın..